Manuka Sport

Manuka Sport

23 mars, 2021 Av Av minprestation

Här nedan kommer lite information om träning och återhämtning med Maunka Sport Energy Gels:

Det är härligt att träna för en bättre kondition, snabbhet och styrka. Men alla som tränar regelbundet känner igen hur svårt det kan vara att nå sin maxkapacitet. Kroppen säger ifrån och till slut tar energin slut. För att höja nivån i din träning vill vi berätta i detalj om vad som händer i kroppen och vad hälsosamma Manuka Sport Energy Gels kan göra för dina träningspass.

Under alla ansträngande träningspass bryter kroppen ner kolhydrater som omvandlas till energi i rörelser och muskelarbetet. Samtidigt svettas vi ut vätska. För att hålla igång musklerna behöver kroppen fylla på med nya kolhydrater samt vätska. Salter, eller elektrolyter som de kallas, hjälper kroppens upptagningsförmåga av vätskan. Det är därför många sportdrycker innehåller elektrolyter. Men en sportdryck ger mycket begränsat energitillskott. Och den vanliga bananen då? Jo, den tar det kroppen en dryg timme att omvandla till energi. Men det finns andra lika naturliga alternativ som bananen – honung!

Känner du till manukahonung? Det är en unik honung från Nya Zealand som säljs på apotek mot bland annat halsont. Till skillnad från vanlig honung innehåller manukahonung höga halter av molekylen Methylglyoxal (MGO), välkänd för dess antibakteriella och antiinflammatoriska egenskap. Det är också en honung som är en helt naturlig laddning av hälsosamma kolhydrater. Inget processat socker eller konstgjorda ämnen, utan kvalitetshonung med unika egenskaper. Det finns olika former av kolhydrater. En del är mer komplexa som fruktos. Andra, som glukos och maltodextrin går rakt ut i blodet och ger dina muskelrörelser energi direkt. Honungen i Manuka Sport innehåller alla varianter. Det gör att du direkt märker en effekt i din träning men också får energi över en längre tid, tills du behöver fylla på igen.

Det ska ju inte bara vara nyttigt att träna och pressa sig till nya nivåer. Det ska också ge en bra känsla. Därför smakar Manuka Sport riktigt gott. De fyra olika smakerna, citrus, tropical, körsbär och björnbär ger variation och honungen blir inte så söt i munnen. Honungen är blandad med både vatten och elektrolyter så den ger ett vätsketillskott samtidigt som den enkelt rinner ner i halsen, utan att skapa en torr känsla i mun och svalg.

Eftersom Manuka Sport Energy Gels innehåller naturlig honung får du sånt som antioxidanter, vitaminer och mineraler på köpet. Du som tävlar och tränar regelbundet känner säkert till begreppet ”löparmage”. All vätska och konstgjorda energitillskott ställer till det i magfloran och ger problem som hindrar ett lyckat träningspass eller bra resultat på tävlingen. Jämfört med andra energitillskott är Manuka Sports honung skonsam mot magen och retar inte matsmältningssystemet.

MGO som återhämtning

Med ett hälsosamt tillskott av kolhydrater kommer du nå högre nivåer. Men då kommer du också tillfälligt bryta ner ditt immunförsvar. Så direkt efter en utmattande träning är du mer känslig för infektioner. Ditt immunförsvar håller på och återhämtar sig. Det är då du har nytta av det unika med manukahonung. Forskning har nämligen visat att Methylglyoxal hämmar bakterier, som t ex streptokocker, att fastna på mänskliga celler. Denna honung har ett lågt pH värde där bakterier inte trivs och verkar dessutom antibakteriellt. En Manuka Sport gel eller en sked MGO Manukahonung (300+ eller 600+) kan vara klokt efter ett uttömmande pass. Så slipper du förkylning och kan nå nya nivåer nästa träningspass.

Inte bara för maraton

En maratonlöpare kan konsumera 10-20 gels under en tävling eller ett träningspass. Det är extremt och inte för alla. Bara en gel gör skillnad på din nästa träning, för Manuka Sport passar också dig som vardags-tränar och har för vana att köpa en sportdryck med smaksatt, sötat vatten. Manuka Sport gel med en sportflaska vatten är ett klart bättre alternativ för dig som vill mer med din träning och vill ta hand om din hälsa. Det ger dig dem hälsosamma kolhydraterna som på riktigt lyfter din träning till nya nivåer.

Företaget Manuka Sport lät tennisspelare göra ett hälsotest. Sedan fick de under 3 veckor ta Manuka Sport gels under träningspassen, följt av ett nytt hälsotest. Resultatet visade att spelarnas maxkapacitet höjdes och spelarna menade att de fick ökat fokus och energi. Men coolast av allt var att må-bra hormonerna serotonin och dopamin ökade med runt 400%. Det betyder mycket för en tennisspelare som sportar med både hjärta och hjärna. Men det betyder lika mycket för alla oss andra som både vill och behöver må bra för att prestera bra!

”Manuka Sport gör det möjligt för dig att göra det – på dina villkor i din sport”