Screening (test)

Ett Screening-test används för att kartlägga kroppens eventuella svagheter och styrkor. Vi undersöker rörlighet, styrka och muskelaktivering.

Screeningen är ett verktyg där man kan identifiera de ev. svagheterna och ge en överblick vad du bör förbättra för ökad prestation, oavsett om det är för din hälsa, i arbetslivet eller som elitidrottare. Vid en Screening får du övningar att jobba med utefter ditt resultat och målsättningar. Övningar för ökad rörlighet och styrka.

9Plus Screening

 

Ett Screeningtest kan vara en riktigt ögonöppnare. Att någon utifrån kan analysera dina styrkor och svagheter ger mig bra förutsättningar att jobba med rätt övningar. Det tycker jag är viktigt, för kan jag inte använda rätt muskler eller att min rörlighet begränsar mig så får jag inte ut all kraft eller kan använda mig av rätt teknik i skidspåret. Det känns som slöseri med tid om jag tränar fel och med fel teknik bara för att inte vet eller kan använda mig av rätt muskulatur. För man kan inte jobba med taket om grunden inte är tillräckligt bra. Det blir också väldigt mycket lättare och går snabbare när man hittat “koden” för vilka muskler jag ska aktivera i min skidåkning”.  – Simon Hallström, skidskytt på elitnivå och coach.